Vrienden van de Dieptetuin
de tuinclub die echt werkt
 
 

Wat zijn werkochtenden?
Het werk in de tuin begint na de winter zo rond half maart, dus nog voordat de tuin per 1 april opengaat voor het grote publiek. In het groei- en bloeirijke voorjaar wordt in ieder geval wekelijks in de tuin gewerkt. De zomermaanden zijn gewoonlijk wat rustiger, terwijl de herfst wordt gebruikt om de tuin weer winterklaar te maken.
Elke week wordt er één ochtend gezamenlijk gewerkt; de ene week vrijdag, de week erop weer op zaterdag. De werkochtenden zijn van 9.30 tot 12.00 uur met een koffiepauze om 10.30. 

De data van de werkochtenden worden op de website gepubliceerd en actueel gehouden. Zie  Agenda 2021

 


Overigens gaan de werkochtenden alleen door bij droog of vrijwel droog weer. Een enkel buitje overleven we wel, want we hebben de beschikking over een mooie werkkeet met openslaande deuren naar het overdekte terras. 


De keet heeft een klein keukentje en een nette WC. En omdat we sinds kort ook beschikken over een heuse CV-installatie, kunnen we er in de winter ook gezellige activiteiten organiseren zoals workshops of lezingen.                                                  

                                               

In de opslagruimte naast de keet bevinden zich allerlei tuingereedschappen en rollend materieel als kruiwagens en een bakfiets.