Vrienden van de Dieptetuin
de tuinclub die echt werkt
 
 

Wat zijn werkochtenden?
Het werk in de tuin begint na de winter zo rond half maart, dus nog voordat de tuin per 1 april opengaat voor het grote publiek. In het groei- en bloeirijke voorjaar wordt in ieder geval wekelijks in de tuin gewerkt. De zomermaanden zijn gewoonlijk wat rustiger, terwijl de herfst wordt gebruikt om de tuin weer winterklaar te maken.
De werkochtenden zijn van 9.30 tot 12.00 uur met een koffiepauze om 10.30.  Op basis van de wensen van de vrijwilligers worden de dagen en data vastgesteld waarop er gezamenlijk gewerkt wordt in de tuin. De exacte data van de werkochtenden worden op de website gepubliceerd en actueel gehouden. Zie Agenda 2018Overigens gaan de werkochtenden alleen door bij droog of vrijwel droog weer. Een enkel buitje overleven we wel, want we hebben de beschikking over een prima werkkeet, die met financiële steun van Rabobank Utrechtse Heuvelrug in de zomer van 2013 prachtig kon worden opgeknapt. Niet alleen heeft de keet een opfrisbeurt ondergaan, maar beschikt deze nu ook over openslaande deuren naar het terras, een heuse CV-installatie en een keukentje en net toilet. Als gevolg van deze up-grading hebben we onze keet ook maar meteen omgedoopt tot het chiquere 'Kate'.                                                  

                                               

In de opslagruimte naast de keet bevinden zich gereedschappen in alle soorten en maten en werkmaterieel als kruiwagens en een bakfiets.