Vrienden van de Dieptetuin
  ' Je komt als je kunt en je doet wat je kan '
 
 

'Damast bij de Kate'   2023

Vanwege het twijfelachtige weer werd Damast dit keer niet aan de vijver gevierd, maar in en om de Kate. Zo'n 30 vrijwilligers met aanhang genoten van een Griekse maaltijd, volgens traditie bereid en uitgeserveerd door de bestuursleden voor de vrijwilligers. Tussen de gangen door presenteerde stadsdichter Jan Paul Rosenberg zijn gedicht 'De Dieptetuin', en liet buurtgenoot Martien zijn jongleurs-kunsten zien op het gazon bij de vijver, waar even daarvoor zeer kundig gefabriceerde zeilbootjes te water werden gelaten. Onder begeleiding van onze huis-accordeonist Ad, werd het diner afgesloten met een onwaarschijnlijk ingewikkeld Grieks lied, dat gelukkig ook nog wat Nederlandse coupletten kende! Maar het begon met Stoeivoei, enfin, dan weet je het wel! 

 
 

  

 

 

 

 

 

 

 
'Damast aan de Vijver'.

Het 2022 vrijwilligersdiner 'Damast aan de Vijver' vond dit jaar plaats in Spaanse sferen. De 35 aanwezige vrijwilligers en partners genoten van de Tapas maaltijd, welke werd opgeluisterd door een heuse Spaanse Flamenco-danseres.

Damast aan de Vijver 2021 kon dit jaar wel doorgaan, maar dan wel in de vorm van een heuse High Tea. Moest Damast 2020 worden afgeblazen vanwege Corona, dit jaar waren de maatregelen al zodanig versoepeld dat ons vrijwilligersdiner kon doorgaan, mits op 1,5 meter afstand. Daarom werd gekozen voor grote ronde tafels met aan elke tafel 4 personen. De tafels waren gezellig en overvloedig gedekt met schalen sandwiches en warme hartige hapjes, scones met cream en marmelade, verschillenden soorten thee en hoge etageres met verrukkelijke taarten, notenhapjes, en andere gezonde (?!) dingetjes. Bij een heerlijke temperatuur werd volop genoten van deze High Tea, die muzikaal werd opgeluisterd door een heuse doedelzakblazer in vol ornaat.   


"Damast aan de Vijver 2019" stond in het teken van Italië. Enkele weken tevoren werd een work-shop georganiseerd, waarin de vrijwilligers veelal hun eigen hoeden konden samenstellen. 

Ook dit jaar weer een zonovegroten vrijwilligersdiner 'Damast aan de Vijver'. Extra speciaal waren deze keer de prachtige zomerhoeden, die afgelopen winter tijdens één van de workshops door de vrijwilligers zelf gemaakt zijn. Niet alleen prachtig, maar bovendien functioneel bij temperaturen tot tegen de 30 graden. Wat een feest!
Een kleurrijk en feestelijk vrijwilligersdiner, uit de keukens van de bestuursleden, vond plaats op zaterdag 8 juli 2017 onder een heerlijk zonnetje aan de vijver van onze Dieptetuin. En dat allemaal als dank voor de inzet van onze vrijwilligers, die er gezamenlijk voor zorgen dat de status van de tuin weer recht doet aan zijn veelgebruikte benaming 'Parel van Zeist'.Damast aan de Vijver 2015
E-mailen
Bellen
Info