Vrienden van de Dieptetuin
de tuinclub die echt werkt
 
 

Laatste Nieuws


14.09.2021:  Zondagmiddagconcert OBK, Zeist

Tijdens het goed bezochte Open Monumentenweekend vond op zondag 12 september een openluchtconcert plaats door het gerenommeerde Zeister harmonie-orkest OBK.

Vanwege de nog geldende coronaregels moesten zo'n 50 belangstellenden het concert van buiten het hek bijwonen, voorzover ze geen plekje konden vinden op de terrassen van omwonenden, waaronder het unieke terras van Huize Valckenbosch.
03.07.2021: 'Damast aan de Vijver' 

Het Vrijwilligersdiner vond dit jaar plaats in de vorm van een High Tea, met een groot aantal verukkelijke hartige en zoete hapjes. Opgeluisterd door een heuse doedelzakspeler werden de vrijwilligers deze dag extra verwend door de bestuursleden van onze gezellige vrijwilligersclub.   
28.03.2021: Palmpasen

Mooie traditie van de Vrije School: in een kleurige lange sliert trekken de kinderen van de Onderbouw van de Vrije School al zingend door de Dieptetuin.

24.04.2020 Hulde aan verzorgers Huize Valckenbosch

Zo'n 20 vrijwilligers / Vrienden van de Dieptetuin applaudiseren vanochtend spontaan voor de verzorgers van Huize Valckenbosch die sinds enkele weken te kampen hebben met meerdere corona-besmettingen onder de bejaarde bewoners. Voor beide partijen een mooi en emotioneel moment!23.12.2019 Drukste Kerststal ooit ! 

Onze achtste Levende Kerststal in de Dieptetuin is met ruim boven de duizend bezoekers de best bezochte kerststal uit onze 'historie'.                                                                  Traditioneel met schapen, ezels en kerstpony's en in de stal het voorgelezen kerstverhaal afgewissels met prachtige koormuziek, en een blazers ensemble.                                      Naast de inmiddels traditionele lampionnenspeurtocht was er dit jaar voor het eerst de Dickens Room, waar voor de kleintjes een spannend verhaaltje werd voorgelezen. Klein maar fijn!

Voor meer foto's klik hier.

 

12.09.2019: Zomeravondconcert OBK 

Op deze zwoele zomeravond verzorgt het Zeister Harmonieorkest OBK een gevarieerd zomeravondconcert voor zo'n 200 belangstellenden, plus de bewoners van Huize Valckenbosch, die deze prachtige klanken op hun terras opvingen. Na aflloop was er nog een gezellige 'meet & greet', waar de musici en bezoekers gezamenlijk nog van een lekker drankje genoten. 
29.06.2019:

Op deze heerlijke zomeravond vindt het jaarlijkse vrijwilligersdiner 'Damast aan de vijver' plaats in de schaduw van onze eigen loof- en dennenbomen. Het toeval wilde dat het diner met als thema 'Italië' plaatsvindt op de dag dat de Nedelandse voetbaldames tijdens het WK de Italiaanse dames met 2-0 uitschakelen! 02.02.2019 Heden bereikte ons het droeve bericht dat Gerrit van den Brink op 31 januari op 91-jarige leeftijd is overleden. Gerrit was meer dan veertig jaar de hoofdtuinman van de Dieptetuin tot begin jaren '90. Hij kwam regelmatig op de werkochtenden een kopje koffie drinken. In september jongstleden kwam hij - naar nu blijkt - nog even afscheid nemen van zijn Dieptetuin. We blijven Gerrit herinneren als een zachtaardige, lieve man en hij blijft onze grote inspirator voor het werk in 'zijn Dieptetuin'.

Gerrit van den Brink samen met de nieuwe 'beheerder'. (foto van september 2018)


22/23.12.2018  Ondanks het natte weekend lieten zo'n 800 Zeistenaren zich weer graag onderdompelen in het unieke kerstsfeertje tijdens de Levende Kerststal in de feërieke omgeving van de Dieptetuin. Het zijn vooral de gezinnetjes met jonge kinderen die zich ieder jaar weer aangetrokken voelen tot dit luisterrijke evenement. 

Hier meer foto's23.05.2018: AVROTROS maakt opnames voor het programma Moooiste Meisje van de Klas in de Dieptetuin. Presentator Jaap Jongbloed portretteert de Zeistse Steffi tegen de achtergrond van onze prachtige tuin. Uitzending vindt plaats op maandag 11 juni 2018 om 22.15 op NPO 1.23.03.2018: Al vroeg komt vanochtend de kleurrijke Palmpaasoptocht van de Vrije School door de tuin. Een mooie traditie, waar de oudjes van Valckenbosch volop van genoten van achter de ontbijttafel. 
28.02.2018 Bij een snijdend koude wind brengen we vandaag een bezoek aan de buitenplaats Gunterstein te Breukelen. Kasteelvrouwe Bertien Koole begon met een rondleiding door het recent gerestaureerde hoofdgebouw, waarna we prachtige Engels tuin bezochten. 

 


16.12.2017 Ruim 800 bezoekers laten zich verrassen in de feëeriek verlichte Dieptetuin. De kinderen mogen ritjes maken op de rug van de pony's en van de kameel! In de stal wordt het kerstverhaal opgevoerd en afgewisseld met prachtige koorzang.

   


11.08.2017: Vandaag vindt de derde huwelijksvoltrekking van 2017 plaats in de Dieptetuin.

Met ingang van 2017 wordt de Dieptetuin erkend als officiele trouwlokatie. Vanzelfsprekend zijn het vooral de zomermaanden die geschikt zijn om te trouwen in de open lucht!


08.07.2017: Damast aan de Vijver

Voor de zesde maal verzorgden bestuursleden van de Vrienden van de Dieptetuin het jaarlijkse diner in de tuin voor vrijwilligers. Zo'n 36 vrijwilligers zaten aan het diner, dat dit jaar in het teken stond van de Indische keuken. 'Lazat, lazat!'.

 17.06.2017: Even dacht de ballonvaarder te kunnen landen in de Dieptetuin, maar gaf er op het laatste moment de voorkeur aan de ballon weer te laten stijgen om hem even later op het Broederplein voor Slot Zeist tegen een boom aan te 'parkeren'. 

  Zo'n groot ding had ook echt niet in onze tuin gepast!24.05.2017: Vandaag vindt de eerste officiële huwelijksvoltrekking in de Dieptetuin plaats. Nadat al meer dan 60 jaar lang trouwfotoreportages in de Dieptetuin werden gemaakt, zijn we vanaf dit jaar officieel erkend als huwelijkslokatie. En er is goede belangstelling voor het trouwen in deze Parel van Zeist.