Vrienden van de Dieptetuin
de tuinclub die echt werkt
 
 

Laatste Nieuws

30.06.2018 Op deze zonnige en warme zaterdag werd een delegatie van de familie Van Tets in de Dieptetuin ontvangen door onze voorzitter Dick Koopman. Het bezoek aan de tuin was een speciale wens van de 93-jarige Govert van Tets - zoon van Jhr. G.F. van Tets, die het voormalige landhuis Valckenbosch in 1907 heeft laten bouwen. Govert's zoon Jeroen zat achter het stuur van de speciale rolstoelauto, waar de oude Van Tets zo kon worden in- en uitgereden. Deze Zonnebloemauto werd geparkeerd - hoe kan het ook anders - aan de Van Tetslaan. De familie toonde zich nog altijd betrokken bij de Dieptetuin en sprak haar trots en waardering uit voor de inspanningen die de Vrienden van de Dieptetuin voor de oude Van Tets-tuin leveren.  23.05.2018: AVROTROS maakt opnames voor het programma Moooiste Meisje van de Klas in de Dieptetuin. Presentator Jaap Jongbloed portretteert de Zeistse Steffi tegen de achtergrond van onze prachtige tuin. Uitzending vindt plaats op maandag 11 juni 2018 om 22.15 op NPO 1.23.03.2018: Al vroeg komt vanochtend de kleurrijke Palmpaasoptocht van de Vrije School door de tuin. Een mooie traditie, waar de oudjes van Valckenbosch volop van genoten van achter de ontbijttafel.
28.02.2018 Bij een snijdend koude wind brengen we vandaag een bezoek aan de buitenplaats Gunterstein te Breukelen. Kasteelvrouwe Bertien Koole begon met een rondleiding door het recent gerestaureerde hoofdgebouw, waarna we prachtige Engels tuin bezochten. 

 


16.12.2017 Ruim 800 bezoekers laten zich verrassen in de feëeriek verlichte Dieptetuin. De kinderen mogen ritjes maken op de rug van de pony's en van de kameel! In de stal wordt het kerstverhaal opgevoerd en afgewisseld met prachtige koorzang.

   


07.10.2017 Met maar liefst negen exposerende kunstenaars neemt de Dieptetuin dit weekend deel aan de Kunstroute Zeist.11.08.2017: Vandaag vindt de derde huwelijksvoltrekking van 2017 plaats in de Dieptetuin.

Met ingang van 2017 wordt de Dieptetuin erkend als officiele trouwlokatie. Vanzelfsprekend zijn het vooral de zomermaanden die geschikt zijn om te trouwen in de open lucht!


08.07.2017: Damast aan de Vijver

Voor de zesde maal verzorgden bestuursleden van de Vrienden van de Dieptetuin het jaarlijkse diner in de tuin voor vrijwilligers. Zo'n 36 vrijwilligers zaten aan het diner, dat dit jaar in het teken stond van de Indische keuken. 'Lazat, lazat!'.

 17.06.2017: Even dacht de ballonvaarder te kunnen landen in de Dieptetuin, maar gaf er op het laatste moment de voorkeur aan de ballon weer te laten stijgen om hem even later op her Broederplein voor Slot Zeist tegen een boom aan te 'parkeren'. 

  Zo'n groot ding had ook echt niet in onze tuin gepast!24.05.2017: Vandaag vindt de eerste officiële huwelijksvoltrekking in de Dieptetuin plaats. Nadat al meer dan 60 jaar lang trouwfotoreportages in de Dieptetuin werden gemaakt, zijn we vanaf dit jaar officieel erkend als huwelijkslokatie. En er is goede belangstelling voor het trouwen in deze Parel van Zeist.