Vrienden van de Dieptetuin
  ' Je komt als je kunt en je doet wat je kan '
 
 

Levende Kerststal 2019  (en vooralsnog laatste)

Met ruim over de duizend bezoekers breekt de achtste Levende Kerststal alle voorgaande records. Naast de traditionele elementen als schapen, ezels en pony's was de Dickens Room dit jaar de nieuwste attractie. De kleinsten werden in een Dickens-achtige setting spannende verhaaltjes voorgelezen. Klein maar fijn!  De succesvolle lampionnenspeurtocht trok ook dit keer weer honderden speurneuzen langs de borders van de Dieptetuin, op zoek naar de verborgen beestjes.  In de kerststal met het kerstverhaal en het sfeervolle koor, werd tijdens de intermezzo's schitterende muziek ten gehore gebracht door ons blazersensemble.

Na afloop was er uiteraard chocomel en een glühweintje voor onze gewaardeerde bezoekers.

 

 Onze voorlezers in conclaaf !

 

 

 


  

 

 

 

 

 

 

 Kerststal 2018

Op deze alweer zevende versie van de Levende Kerststal kwamen ruim 800 bezoekers af. 
Voor de jongste kinderen was er dit keer een lampionnenspeurtocht uitgezet. Met onze zelfgemaakte lampionnen zochten de kinderen naar de verschillende diertjes die zich in hun schuilplaats tussen de planten hadden verstopt. Het ezeltje, konijntje, schaapje, de os en het rendier werden vaak allemaal gevonden, waarop de kinderen een lekkere traktatie mochten grabbelen uit de Holle Kerstboom. Spannend en leuk voor de kinderen, net als voor veel ouders trouwens! En voor onszelf want we kregen de lampionnen nauwelijks aangesleept!
Gelukkig waren de ezels van de ezelsociëteit dit jaar ook weer terug, en was herder Ester present met twee van haar bijzondere 'dreadlock' schapen. Ook Lonneke met vriendin Monique waren er met hun kerstpony's voor een ritje rond de verlichte vijver; dat de kinderen daar even voor in de rij moesten staan, hadden ze er graag voor over!
Het kerstverhaal in de kerststal werd weer prachtig voorgelezen en uitgebeeld door onze vrijwilligers aangevuld met kindjes uit de wijk in de rol van herdertjes en engeltjes. Het geheel werd omlijst met de mooiste kerstliederen van het sfeervolle koor Capella Cantiga uit Driebergen.
Tot slot werd er in de gezellige Herberg warme chocomel en glühwein geschonken. 
Ondanks de nattigheid op zondag hebben de bezoekers zich weer graag laten onderdompelen in de unieke kerstsfeer die de Vrienden van de Dieptetuin elk jaar weer gestalte weten te geven in de sprookjesachtige Dieptetuin.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 


 

 Levende Kerststal 2017
 
   


 

 

  

 

 

Levende Kerststal 2016


 

 

 Met ruim 1100 bezoekers breken de Vrienden van de Dieptetuin weer een record met hun Levende Kerststal 2015.

Mede dankzij het zachte weer voltrok zich op 19 en 20 december weer een zeer geslaagde Levende Kerststal in de Dieptetuin, met wel 30 figuranten, ezels en pony's, waarop de kinderen een rondje rond de vijver mochten rijden. Op zondag trok vooral het levende 'kindje Jezus' bijzondere aandacht. Bovendien hadden de Vrienden dit jaar voor de allerkleinsten de Holle Kerstboom bedacht, waarin de jongste kinderen op de tast voorwerpen mochten raden en daarmee altijd een lekkernij scoorden. Het kerstverhaal in de kerststal werd op zaterdag opgeluisterd door het kinderkoor van Zangstudio Zeist en op zondag door het vrouwenkoor van onze vrijwilligster Margreet den Hartog. Na het bezoek aan de Kerststal werden de bezoekers in de herberg getrakteerd op glühwein en chocolademelk met iets lekkers. Al met al een bijzonder sfeervol begin van de komende kerstdagen.
Levende Kerststal 2014

Met trots kijken de Vrienden van de Dieptetuin terug op weer een zeer geslaagde Levende Kerststal, waar zowel op zaterdag als op zondag ruim 400 bezoekers op afkwamen. De kinderen genoten zichtbaar van onze nieuwste attractie: de kerst-pony's waarop ze een rondje rond de vijver mochten rijden. Zelfs burgemeester Janssen en zijn vrouw namen uitgebreid de tijd om de gezellige en stijlvolle sfeer in de Dieptetuin op te snuiven. Met dank aan de het Utrechts Landschap (de schaapskooi kwam met 4 schapen), de Ezelsociëteit (2 ezels), Scouting Groep Zeist (opbouw kerststal), Praxis (transport schapen), de vele koren en onze eigen 30 vrijwilligers/figuranten werd weer een fantastisch evenement neergezet! 
 


  

E-mailen
Bellen
Info