Vrienden van de Dieptetuin
  ' Je komt als je kunt en je doet wat je kan '
 
 

Werkochtenden 2023


vrijdag 17 november: Inloopkoffieochtend

Het was weer ouderwets plezier met elkaar vanochtend: een mooie koude ochtend waar de volgende enthousiastelingen voor uit hun bed kwamen: Ton, Joke, Janneke, Bianca, Albert, Ad, Liesbeth, Jackie, Gerda, Nel, Yvonne, Barbara, Henny en Maarten.
Na de eerste ronde koffie werd er eerst gezamenlijk vooruitgekeken naar de komende verkiezingen. De hele groep bleek - uiteraard - van plan te stemmen op 22 november. Slechts enkelen wisten al op welke partij te zullen stemmen. Unaniem werd door de groep gewaarschuwd voor de wolf in schaapskleren: Wilders. Wat hij nu tijdelijk in de koelkast heeft geplaatst, zal er direct na de verkiezingen weer net zo makkelijk uitkomen!
Overigens werd de Kate deze zomer door de gemeente goedgekeurd als mogelijk stemlokaal; helaas kwamen deze verkiezingen net iets te vroeg om dit leuke idee te realiseren.
Vanzelfsprekend hebben we ook weer een spelletje gedaan vanochtend: de woordpuzzels bleken weer een leuke uitdaging vanochtend. Kwamen de eerste rondes de dames overtuigend als winnaars uit de strijd, de laatste ronde hebben de heren zich ruimschoots gerevancheerd. Grote hilaritiet ontstond naar aanleiding van een foutje van de 'meester'. Wel een beetje flauw!
Enfin, op naar de Verkiezingen aanstaande woensdag, en wat later de Levende Kerststal eind december!

 

 

 

 

 

 
vrijdag 27 oktober: Laatste werkochtend:

In de regen kwam ik de Dieptetuin binnen waar Barbara en Maarten al druk in de weer waren geweest voor het bezoek van veel vrijwilligers en eventuele bezoekers. Het zag er allemaal erg mooi en gezellig uit. Ook aan de opkomst bleek dat velen de moeite hadden genomen afscheid te nemen en nog even gezellig bij elkaar te zijn.
Aanwezig waren; Hennie, Liesbeth, Janneke, Albert, Nel, Ton, Hanny, Henk, van de koffie, Barbara, Maarten, Chris uit Huize Valckenbosch, Charlotte zijn begeleidster, Lucie, Joke, Gerda, Jackie, Henk, Bianca, Ad I, Joop, Yvonne met haar 2 kleinkinderen, Ad II, Meta, Josje, Mieke, Bram Wispelweij, en Joyce. Een mooi aantal en de stemming was heel geriefelijk en leuk.
Maarten vroeg ook nog een moment aandacht en had het volgende te vertellen over een aantal mensen die voor de Dieptetuin dit seizoen speciale dingen hadden gedaan.
Hanny  - die naast haar geweldige optreden op de Televisie waarin ze een prachtig verhaal vertelde over de Dieptetuin, ook haar inzet bij trouwpartijen en rondleidingen en natuurlijk ook het Plantenasiel en altijd klaar stond om te helpen als het de Dieptetuin betrof.
Lucie - die veel werk heeft verzet voor onze presentatie op de Vrijwilligersmarkt en vooral ook bij de begeleiding van de Stichting Naburen - waarvan de deelnemers iedere maandag in de Dieptetuin werken, koffiedrinken en lunchen en nuttig werk leveren.
Henk - die de Kunstroute Zeist op zaterdag en zondag in de Dieptetuin heeft georganiseerd. De opstelling zag er mooi uit en men was tevreden over het aantal bezoekers.
Ad I - heeft geholpen bij onze presentatie op de Vrijwilligersmarkt en verzorgt al jaren onze composthoop, het geen niet alleen zwaar werk is maar soms ook een beetje smerig. Dit werk verdient een pluim want het is niet het makkelijkste onderdeel van de Dieptetuin en verdient veel aandacht en werk. Ga zo door Ad.
Tot slot werd Jackie gecomplimenteerd met het doorzetten van de winteropenstelling van de tuin, die dankzij haar inmiddels dus het hele jaar open is. Ook is Jackie begeleider van de Stichting Naburen en was ze actief op de Vrijwilligersmarkt. 
Eenieder kreeg een passend cadeautje en bedankte Maarten voor zijn toespraak.

De sfeer was prima, er werd gelachen en waar nodig flink geapplaudiseerd. Ook leuk om te zien dat Meta er weer bij was en niet te vergeten dat onze Josje ook van de partij was en zo te zien het goed maakt en haar gezondheid weer de oude vorm aangeeft zij het dan, dat zij er geduld voor moet hebben. We wensen haar sterkte. Leuk was ook dat Chris onze vriend uit Huize Valckenbosch met  begeleider Charlotte aanwezig was en ons allemaal een leuk verhaal vertelde d.m.v. een mooie tekening met op de achterkant zijn ontroerende tekst. Van Charlotte kregen wij elk een hele mooie bloem aangeboden waarvoor Chris en Charlotte hartelijk bedankt worden. Ook Bram Wispelweij Wijkmanager van de Gemeente Zeist vertelde dat hij al heel lang met de nodige dingen van de Dieptetuin te maken heeft gehad. Er vaak alles aan gedaan had een goed verslag over de Dieptetuin te vertellen en ons al jaren van dienst is geweest en nog.

Op verzoek van Janneke nog even de data van de winter-koffie ochtenden in de komende periode: vrijdag 17/11 - 01/12 - 15/12, en in 2024: 12/1 - 26/1 - 09/02 en 23/2, telkens om 10.00 uur. Dan nog de data voor het hernieuwde Kerstfeest in de Dieptetuin; donderdag 21/12 werkdag Kerst opbouw - Kerstfeest in de Dieptetuin
22/12 vrijdags alsmede zaterdag 23/12. Over de afbouw nader bericht volgt.
Tot slot nog een bedankje voor het jaarlijks schrijven van het verslag zijnde, Hanny, Lucie, Janneke en Ton. Alsmede Maarten die altijd snel het verslag op de computer doet verschijnen. Allen prettige feestdagen en tot ziens.

 

 

 


 
zaterdag 21 oktober:

Vorige week hielden sommige aanwezigen de broek aan, op déze werkochtend hielden de meeste aanwezigen het helemaal voor gezien: het regende pijpenstelen. Ton, Gerda, Hanny, Henk, Nel, Jackie, Abdullah, Joyce, Ad M, Ad de H, Margreet de H en Janneke wilden liever gezellig koffiedrinken in de Kate. Desondanks veegde Ton, later nog geholpen door Abdullah, het terras schoon, knipte Ad M klimop en schoffelde Ad de H later nog bij de vijver. Joyce is druk bezig met de organisatie van de kerststal en inventariseerde de kerstspullen. Ze zoekt nog enkele figuranten. Jackie is op zoek naar twee zwarte opstapkrukjes die de Naburen gebruiken bij het wieden, maar die nu op stap lijken te zijn. Na de koffie zochten we ons heil elders hoewel het toen opeens ophield met regenen! Vrijdag 27 oktober is de laatste werkochtend, een ochtend waarop we ook niet werken, maar wel bij elkaar komen om het voorbije seizoen waardig en hopelijk droog af te sluiten. Die samenkomst begint om kwart over tien. Gelukkig kunnen we vanaf 17 november elkaar weer zien tijdens de inloop-koffieochtenden. Het plantenasiel houdt het na 29 oktober voor gezien tot het volgend jaar.vrijdag 13 oktober:

De regen was gelukkig op tijd opgehouden en de temperatuur was prima, dus goed werkweer. Op deze vrijdag de 13e waren er ook 13 mensen aanwezig: Janneke, Ad M., Nel, Albert, Ton, Liesbeth, Mieke, Joke, Ad de H., Hanny (verslag en foto’s), Henk M., en Hannie en Bianca die koffie kwamen drinken. Door die vele regen en het warme weer is de tuin nog steeds prachtig groen en bloeit er nog veel. Opvallende zijn de fel oranje vuurpijlen (Kniphofia) en de donkerblauwe monnikskap. De wingerd kleurt al mooi donkerrood en er bloeit nog één siergember. De kuipplanten zullen binnenkort wel naar binnen gaan, verwacht ik. Ad de H. heeft de composthopen winterklaar gemaakt; altijd een hele klus! Andere Ad is al een paar weken bezig om alle overhangende klimop/hedera bij de muren weg te knippen. Dat is best veel en het groeit ook heel hard. Goed werk Ad! Het was maar goed dat hij zijn regenbroek aan had, want tussen de struiken was het natuurlijk nog kletsnat. Nel hield ook de regenbroek aan, want ook zij was druk aan het wieden tussen de struiken. Verder zijn er uitgebloeide bloemen afgeknipt, is er geschoffeld op de paden en geveegd bij de Kate. En natuurlijk bijgepraat bij de altijd lekkere koffie. Eigenlijk zijn er de laatste weken weinig mensen, vind ik. (minder dan 15) Volgende weken allemaal weer komen hoor! Er is nog veel te doen. De volgende werkochtend is 21 oktober en de laatste werkochtend van dit seizoen is dan vrijdag 27 oktober. Tot ziens!

 


zaterdag 7 oktober:

De dag begon met een flauw zonnetje maar al snel kwam hier verandering in en werd de werkochtend een aangename zaterdagmorgen. De opkomst was aan de magere kant: 10 vrijwilligers te weten: Jackie, Joke, Nel, Liesbeth, Abdulah, Ton, Henk 1 voor de koffie, Henk II aanwezig i.v.m. de Kunstroute in Zeist waarin de Dieptetuin ook een belangrijke rol speelt op 7 en 8 oktober van 12 - 17 uur, Joyce en Gerda.
In verband met de opbouw van Kunstroute waren diverse mensen druk  doende onder leiding van Henk II, en vielen de werkzaamheden van de Dieptetuin vrijwilligers minder op dan normaal. Maar gewerkt werd er. Jackie was door omstandigheden een beetje later aanwezig maar druk bezig met water geven. Joke heeft de paden schoongemaakt en die zagen er weer netjes uit. Nel bezig met de keienrand en dat is lastig werk. Liesbeth liep achter de werkzaamheden van Gerda en Nel aan met als hoogtepunt het verwijderen van een grote plant. Abdulah was vanuit een hoge positie bezig met het verwijderen van takken etc. in de berceaux - hier was ook Joyce druk in de weer.  
Ton heeft rondom de Kate de boel weer netjes aangeveegd en boomafval verwijderd. Henk I zorgde weer goed voor de koffie die erg goed smaakte deze ochtend. Gerda was erg druk in de tuin, ze was zelfs niet bij het koffiedrinken als ik het goed heb, en bezig met het splitsen en verplanten van planten.

Ja dan Henk II, die had op vrijdag al zijn kunstwerk in de Kate al netjes opgehangen en de schilderijen zagen er prima uit, dus helemaal klaar voor de Kunstroute en de opbouw hiervan.
Ondanks de drukte van de opbouw van de Kunstroute was deze werkochtend, vooral tijdens het gezellige koffiedrinken, weer van  prima kwaliteit. Dus op naar vrijdag 13 oktober de eerstvolgende werkochtend.


 


 
 


vrijdag 29 september:

Best warm weertje vandaag, lekker om weer aan de slag te gaan en ons steentje bij te dragen aan het onderhoud van de Dieptetuin. Wie droeg wat bij van de aanwezigen: Ad M, Gerda, Helma, Liesbeth, Maarten, Albert, Tom, Joke, Hanny, Nel, Henk M, Jackie, Barbara en Janneke? Bijna teveel om alles op te noemen! Te beginnen met Joke die trakteerde vanwege haar verjaardag, daar kwamen nog chocoladezoenen van Koffie-Henk bij om zijn jubileum te vieren. Hanny vermenigvuldigde agaven, snoeide anemonen en zorgde voor het plantenasiel, Gerda en Liesbeth (onze scharensliep!) bonden Prachtriet op, in dezelfde hoek als waar Helma en Nel bezig waren met de stenen rand van het pad, Tom veegde het terras om er even later zand over te strooien, Barbara fatsoeneerde rododendrons, Ad M en Albert deden hun ding. Jackie deed de buitenboel, Janneke ook en het verslag, Maarten maakte de foto’s en wees erop dat het bord bij de ingang is aangepast: de Dieptetuin is nu het hele jaar open, dankzij Jackie, en dat de vijver nu regelmatig wordt schoongemaakt door de Gemeente waardoor de fontein een aanmerkelijk krachtiger straal produceert. Met z’n allen stuurden we een kaartje naar Meta en Cor om ze sterkte en beterschap te wensen.  Deze samenwerking zorgt ervoor dat de tuin er prachtig bij ligt: er bloeit nog een heleboel moois in onder andere tig tinten paars. Hopelijk hebben we de volgende werkochtend, 7 oktober, opnieuw geluk met het weer, ook met het oog op de Kunstroute die dan gehouden wordt (tevens op zondag).

.

 .

 .

 .

 .

 .

 .

 .

'

 .

.

.
zaterdag 23 september:

De herfst is begonnen, dus werken in je shirtje is verleden tijd. Maar gewerkt werd er zeker, nl. door: Ad M., Henk vdB, Cor, Abdulah, Joke, Liesbeth, Ad de H., Jackie, Gerda, Hanny (foto’s en verslag), Ton, Helma, koffie-Henk, Nel en Joyce. Cor is bezig ongelijke steentjes voor de Kate recht te leggen, zodat we er niet meer over struikelen. Een man met veel talenten! De anderen deden de gebruikelijke tuinwerkzaamheden: wieden, knippen, vegen, harken. Ondertussen troffen mensen van het buurtcomité voorbereidingen voor het buurtfeest t.g.v. Burendag. Bij de koffie schoven nog 3 mensen aan: Loeki, Margreet en Yvonne. Joyce nam het woord en vertelde over de Levende Kerststal. Die gaat, tot vreugde van velen, dit jaar weer plaatsvinden! Vrijdag 22 en zaterdag 23 december van 17 tot 19 uur kan de hele buurt weer genieten van het Kerstverhaal, schaapjes, herders, ezeltjes en de sfeervol verlichte tuin. Daar zijn wel veel vrijwilligers voor nodig: opbouwen, afbreken, herders, engelen, wijzen uit het oosten, mensen voor de catering en nog vele andere functies. Meld je aan en laat weten wat je graag wilt doen. Bij de koffie hadden we appeltaart/-cake, want Ton was 84 geworden! Gefeliciteerd, Ton!
In de tuin is het nog genieten van mooie combinaties herfstkleuren: 50 tinten groen, variaties in roze, paars en wit, heel mooi! Om half 12 ging het regenen; toen hielden de meesten het voor gezien. De volgende werkochtend is vrijdag 29 september.

 

 
vrijdag 15 september:

Toen ik vanmorgen vroeg op de fiets naar de Dieptetuin reed, het was toen nog niet warm, had ik al een herfstgevoel, en vroeg mij af of wij gezien de nieuwe klimaatverschijnselen ook al in de herfst hiervan iets zouden merken.
Gezien de opkomst van de vrienden kan ik zeggen dat er veel animo was om vandaag de handen uit de mouwen te steken. Aanwezig waren; Hanny, zag er opgewekt en goed uit - Nel idem - Ad I - Ad II - Helma - Maarten - Cor de stratenmaker - Albert als altijd goed gestemd - Henk I - Henk II van de koffie - Janneke met kniebeschermers - Jackie zomers gekleed - Bianca - Ton - Barbara en Mieke die ook nog even langs kwam en tegen mij zei dat de verbouwing aan haar huis er bijna op zat en ze nu aan de tuin zou beginnen maar de Dieptetuin niet zou vergeten - Quinty en Sanne van de Hogeschool te Utrecht en via Hanny en Maarten en als ik het goed heb Jackie ook, veel te weten zijn gekomen over de Japanse duizend knoop, waar zij een verslag over gaan schrijven.
Door het mooie weer, het zonnetje scheen, werd er weer goed en ijverig gewerkt in de Dieptetuin door o.a. Hanny, Nel, Ad I en Ad II, Helma, Albert, Henk I, Janneke, en Bianca. Maarten, Jackie, Barbara deden ook de nodige andere dingen voor de Dieptetuin. Ja en toen was er om half elf de beroemde koffie van Henk II. Het werd een gezellige bijeenkomst, waarin Hanny nog een keer extra wees op het 5 jarig bestaan van het Plantenasiel. Dat wordt a.s. zondag 17 september gevierd van 14.00 - 16.00 uur in het Klimaatpaviljoen op de Boswerf aan de Prins Bernhardlaan in het Zeisterbos. Ook te zien in de agenda van ,,Uit in Zeist,, in de Nieuwsbode en meer te zien nog op plantenasielzeist.nl/ Komt allen zou ik willen vragen. Voorts keek iedereen naar het stratenmakers werk dat Cor aan het doen was, zo dirigeert hij een orkest, en zo op zijn knieën, om de bestrating onder het afdak van de Kate onder handen te nemen. Onderling werd er nog door een man/vrouw of vijf gediscussiërd over het boek van Jan Blokker met als titel ,, De Rechtvaardigen ,, een boek dat iedereen gelezen had maar even niet op de titel en de schrijver qua naam konden komen. De leeftijd speelt nu mee zullen wij maar zeggen. Mieke kwam ook nog even langs, zie boven, en de beide jonge dames van de Hogeschool gingen na de koffie weer op school aan. De koffie was prima maar dat kwam waarschijnlijk ook omdat Henk II vandaag in korte broek verscheen en hij zich wat losser voelde...... (grapje).
Al met al een hele fijne, warme vrijdagochtend waarin alles klopte en eenieder weer blij naar huis ging. Tot volgende week zaterdag 23 september.

 

zaterdag 9 september:

Gelukkig konden we vanochtend de Dieptetuin blindelings vinden, want dichte mist, op dit onzalig vroege tijdstip, want tropenrooster. Bij afwezigheid van Ton veegde Abdullah het terras schoon. Verder deed ieder zijn eigen ding: Loes voerde de bijen bij in toepasselijk kostuum, Maarten kitte de ramen van de nieuwe aanbouw en trof voorbereidingen  voor het schilderen van de buitenboel daar, de ilexen bij de vijver werden verzorgd door Ad I en Ad II, en Liesbeth, die naar bleek ook een fantastische vlaggetjes-slinger heeft gemaakt, voor de vrijwilligersmarkt van 16 september as. maar ook voor andere feestelijkheden. Ze passen mooi bij de slingers die we al hadden. Wie waren er nog meer dingen aan het doen: Henk (koffie+mooie voeten?), Maarten (foto’s), Helma, Hanny, Barbara, Janneke (verslag) en Lucie. Tijdens de afsluitende koffie bracht laatstgenoemde de vrijwilligersmarkt eventjes  ter sprake om alles nog even fijn te tunen. De Dieptetuin heeft dan een kraam in het Walkartplantsoen, nummer 14, met allerlei activiteiten. Ondertussen was het alweer stralend warm weer geworden. Hopelijk komen er in dit Open Monumenten-weekend nog bezoekers kijken naar het resultaat van al onze werkzaamheden. De volgende werkochtend is op vrijdag 15 september. Tot ziens! 

vrijdag 1 september:

Op deze bewolkte ochtend kwamen 17 mensen er voor zorgen dat de Dieptetuin zo mooi blijft als hij (zij?) nu is. Het was dan ook prima tuinierweer. Aanwezig waren: Helma, Ad de H., Joop, Liesbeth, Joke, Albert, Henk vdB, Gerda, Ton, Bianca, Hanny (verslag), Nel, Henk M. (koffie), Janneke, Maarten (foto’s), Ad M. en Barbara. Meerdere mensen hebben zo hun vaste bezigheden: Albert is van de grasrandjes, Ton veegt rondom de Kate, Henk  M. zet koffie, Nel wiedt graag, Helma knipt graag, net als Joke. Bianca vindt het prettig om een ander te helpen. Gerda is vraagbaak voor velen en sjouwt heel wat af op zo’n ochtend. Vandaag deden Janneke en Liesbeth de “buitenboel”, d.w.z. de straatkant en dat was goed te zien! Ad de H. was aan de sjouw met een ondergelopen kruiwagen met compost (zie foto 1). Het was letterlijk een zware taak om die weer leeg te krijgen! Ad M. speelde verstoppertje tussen de grote bladeren van de Darmera. Joop en Henk vdB zijn bezig om de Ilex rondom de vijver onkruidvrij te maken. Dat is heel vervelend werk, want aan de ene kant zijn het kwetsbare struikjes en aan de ander kant krassen de dunne takken iedere keer je armen kapot. Het was dan ook niet in een ochtend af, maar dat geeft niet, want je moet volgende week ook nog wat te doen hebben tenslotte. 

Tijdens de koffie maakte Henk vdB ons attent op de Kunstroute van 7 en 8 oktober. De Dieptetuin is een van de locaties. Als je als Dieptetuiner iets wilt exposeren (schilderijen, beeldhouwwerk, sieraden, noem maar op) meld dat bij Henk, dan geeft hij je een plekje die dagen. 

Vóór die tijd , nl. 9 en 10 september zijn de Open Monumentendagen; daar doen wij ook aan mee, hoewel de Dieptetuin natuurlijk elke dag open is. Wil je iets extra’s betekenen voor de gasten die dagen, geef dat dan door aan Maarten.

Op zondag 17 september viert het Plantenasiel het 5-jarig bestaan! Dat vindt plaats op de Boswerf, van 14 tot 16 uur en iedereen  is welkom. Het Plantenasiel van de Dieptetuin is dicht die dag.
In de tuin gaan de herfsttinten nu opvallen. Bij de muur van Valkenbosch bloeit de Vernonia prachtig paars (foto 2). Er zijn veel roze en paarse bloemen te bewonderen nu, afgewisseld met knalgeel. Een mooie combinatie.
De volgende werkochtenden zijn: 9, 15, 23 en 29 september. Tot ziens!


 

 

zaterdag 26 augustus:

We begonnen de werkdag met heerlijk zomerweer alsmede geen regen in het verschiet. Dat was ook duidelijk te zien aan het aantal deelnemers deze morgen. Het waren er 17 in totaal te weten: Hanny - Henk met zijn 2 kleinkinderen, Lena en Loek - Maarten - Jackie - Nel - Bianca - Liesbeth - Janneke - Helma - Ton - Henk van de koffie - Gerda - Joke - Barbara - Ad I - Ad II - Joyce.
Tijdens het werken waren er ook langere verhalen onderling omdat men elkaar soms een tijdje niet had gezien of gesproken. Wat opviel was dat Henk van de koffie aan de late kant was vandaag, 10.00 uur, normaal een halfuur eerder en ik stond al op het punt hem misschien wel uit bed of achter de computer weg te moeten halen. Gelukkig heeft de koffie er niet onder geleden. Fijn ook dat Joyce er vandaag weer was, net drie weken vakantie achter de rug in Frankrijk met Gerard en zij vertelde dat ze zowel het strand en twee mooie oude steden hadden bezocht. Het werk van de zon was haar goed aan te zien. Ook onze trouwe Liesbeth kwam met een mooi verhaal. Haar hele familie had, ondanks het verscheiden van haar man, zijn niet gehaalde 86 e verjaardag gevierd inclusief zijn versierde stoel wat al jaren een gewoonte was dat dit gedaan werd voor Oma en Opa. Zag er gezellig uit maar het zou wel de laatste keer zijn sprak Liesbeth want zonder haar eega is alles veranderd voor de toekomst. Ook Helma was er weer, die hadden wij zeker een hele tijd niet meer gezien. Ze sprak zeer positief over de tijd dat ze elders geweest was maar vond dat ze er vandaag weer bij moest zijn, vandaar!
Gewerkt werd er natuurlijk ook en niet zo`n klein beetje ook. De lust zat er goed in. Uit de tuin werden veel uitgebloeide planten en bloemen verwijderd en als ik zag want o.a. Henk en zijn kleine twee helpers naar de mesthoop hebben gebracht, verdient dit een pluim. Liesbeth bij de mesthoop druk aan het werk. Hanny, Bianca, Nel, Jackie, Janneke, Helma en Joke, min of meer onder leiding van Gerda, de plantenkenner, waren gezellig maar wel met inzet aan het werk op de diverse plaatsen in het park. Joyce en Barbara, goed uitgerust in Frankrijk, idem. Ad I was er `s morgens vroeg al bij en plotseling weg voor zaken thuis. Had wel een voorbeeld al klaar staan in een kruiwagen van zaken die op de mesthoop waren beland maar daar eigenlijk niet thuishoorden. Maarten heeft dit nog eens extra aangehaald tijdens de koffie. Gelukkig was Ad I net na de koffie weer aanwezig en dat geeft altijd een goed gevoel. Ad II, vandaag aan de late kant aanwezig, wat nooit het geval is, en Maarten, hebben allerlei noodzakelijke dingen gedaan. Ton deed weer het veegwerk bij de Kate, zowel de voor- als de achterkant en het ziet er voor zondag weer schoon uit.
Ja en dan de koffiepauze, reuze gezellig, met twee extra mensen n.l. Maarten zijn schoonzoon Joppe en zijn zoon Mauk waarvan de laatste ook nog liet zien wat het slijpen van een bijl betreft. Mooi werk waarvan Maarten in de toekomst nog wel wat kan verwachten. Hanny vertelde onder het koffiedrinken dat er de vorige dag een grote bruiloft was gevierd. Hier waren Hanny, Nel en Maarten als helpers bij aanwezig. Een Turkse man die getrouwd werd in het Slot met een Marokkaanse vrouw en samen de bruiloft met mooi en veel eigen gemaakt eten hebben gevierd in de Dieptetuin. Leuke mensen waren het en dat was ook te zien aan de grote hoeveelheid extra achtergebleven koek en andere lekkernijen, waarvan wij aan de koffie mochten genieten. Tijdens de koffie hoorden wij dat Yvonne behoorlijk ziek is en 3 tot 6 weken kalm aan moet doen om weer helemaal de oude te worden. In ieder geval wensen wij als makkers haar het beste toe en een spoedig herstel. Yvonne krijgt een kaart met wensen van ons en Loeki, die vandaag jarig is, ook. Voor Loeki is deze dag, net na het overlijden van haar eega Jan, niet gemakkelijk en wilde alles in stilte voorbij laten gaan. Via Gerda hoorden wij dat het met Josje redelijk goed gaat, haar armen kan ze weer goed gebruiken edoch haar getroffen been, laat nog te wensen over. Tot slot een verzoek van Henk die vertelde dat er op 7 en 8 oktober weer een Kunstroute is in de Dieptetuin. Enige hulp was nog nodig en daar was al gedeeltelijk aan voldaan. Succes Henk met alles !!
Einde verslag van een zeer geslaagde ochtend, op naar de volgende werkdag op vrijdag 1 september.


 

 


 

 

 
vrijdag 18 augustus:

Zorgde de regen vorige week voor een minimale opkomst van vrijwilligers, het mooie weer van vanochtend lokte 18 mensen naar de Dieptetuin, nog afgezien van wat bezoekers. Drie dames kwamen op de koffie: Hannie, Henny en Yvonne. De 13 anderen hebben zich aardig van diverse taken gekweten in de perken en daarbuiten: Ton, Jackie, Joop, Joke, Gerda, Nel, Albert, Bianca, Cor (foto’s), Henk M, Ad I en Ad II, Liesbeth, Hanny en Janneke (verslag). Eerst de mannen er eens uitlichten: Ton veegde het terras, de composthoop werd aangepakt door AddH en AdM, de randjes van het gras door Albert en Joop, de berceaus door Cor, die blij was dat de Stichting Naburen het grind aldaar had opgeschoond, de koffie werd weer zo gezellig geserveerd door Henk dat iedereen extra lang bleef zitten. Dat neemt niet weg dat de dames de handjes ook behoorlijk lieten wapperen. Uitgebloeide bloemen van de vlinderstruik, lelies, meisjesogen, ruit en wat die meer zij werden verwijderd. Randjes weer tevoorschijn getoverd, grassen opgebonden, planten herplant. En wat een mooi resultaat! Jackie kreeg van Yvonne wat zakjes om lavendel in te doen voor de grabbelton van 16 september. Meer gedroogde lavendel (of rozemarijn) en zakjes (van stof) zijn welkom. En natuurlijk is iedereen weer welkom op de volgende werkochtend op 26 augustus. Tot ziens!Zaterdag 12 augustus:

Wegens aanhoudende regen is er vanochtend niet in de tuin gewerkt.vrijdag 4 augustus:

We waren vandaag met een klein select gezelschap, de harde kern zogezegd, nl. Helma, Gerda, Liesbeth, Albert, Nel, Bianca, koffie-Henk, Janneke, Jackie (foto’s), Henk vdB, Ad de H., en Hanny (verslag). 

We begonnen met een fiks buitje! Gelukkig was dat van korte duur, dus daarna: aan de slag! Graskantjes knippen, andere randjes knippen zodat de keitjes weer tevoorschijn konden komen; op de knietjes om de keitjes onkruidvrij te maken en om de struikjes bij de vijver op te schonen; rek- en strekoefeningen bij de berceaus om overhangende slierten weg te knippen. En het betere spitwerk: carex eruit en splitsen en verplaatsen en gulden roede eruit en verplaatsen. Dit alles ter verbetering van het spiegelen van de beplanting.  Mensen zijn niet zo blij met de regen van de laatste tijd, maar de planten en bloemen wel! 

De tuin ligt er weelderig bij; er bloeit echt heel veel. Ik heb een rondje gedaan: herfstanemonen, persicaria, hortensia’s, acanthus, de vlinderstruiken, meerdere soorten coreopsis, zonnehoed, zonnekroon, agapantussen, floxen, verbena, veronica, geraniums, gulden roede, monarda, fuchsia’s, meerdere soorten astilbes, de trompetklimmer in de berceaus, beetje kamperfoelie, eupatorium, witte puntwederik, enz. Veel hè? En overal zoemt het van de bijen. Kom gauw kijken en/of meewerken op 12, 18 en 26 augustus.


 


 


 


 

zaterdag 29 juli:

Onder een dreigend zwerk togen 15 vrijwilligers aan het werk, waaronder Maarten en zijn schoonzoon Joppe en twee kleinzoons, Mauk en Flynn. Ook waren er Abdullah, Gerda, Liesbeth, Nel, Ad I en Ad II, Jackie, Hanny, Yvonne, Janneke (verslag) en Henk M. 

Tot de koffie bleef het vrijwel droog en werd overal aan gewerkt. Zoals bekend is Henk behalve koffiefanaat, ook een taart- en wielerfanaat. Hij had voor vandaag een overheerlijke pruimentaart gebakken ter gelegenheid van de wielerklassieker San Sebastian. Met een verhaal erbij over ene Carlos uit San Sebastian die rond 1900 jaarlijks deze speciale taart bakte om aan een tafel- (en bed-)genoot te komen: als je de pit had was je aan de beurt. Niemand van de aanwezigen vanochtend vond er één in zijn stukje taart… 

Tijdens de koffie kwam de vrijwilligersmarkt van 16 september ter sprake. Lucie meldde dat zij met Hanny en Jackie achter de welgevulde kraam zal staan, ideeën te over. Maarten is erin geslaagd een vacature te plaatsen op de site van de vrijwilligerscentrale. Ook zal er een link geplaatst worden naar het programma BinnensteBuiten waarin de Dieptetuin schitterde, met de oproep: wil jij hier ook bij horen? 

Na de pauze was het al snel te nat om nog verder te werken. Dit weer zorgt er wel voor dat de hortensia’s bij de berceaus er prachtig bij staan, net als de agapanthussen en de trompetbloem trouwens. Er zijn ook weer een paar planten bijgekomen van de Welkoop, oa de Coreopsis of meisjesogen. Een laatste opmerking nog over het plantenasiel: de komende zondagen dicht, maar vanaf 29 augustus weer open! De volgende werkochtend is op 4 augustus.

 

 


vrijdag 21 juli:

Het was een bescheiden aantal vrijwilligers dat vandaag z’n opwachting maakte. 12 mensen genoten van het prima werkweer: niet te heet, niet te zonnig. Aanwezig waren: Liesbeth, Albert, Nel, Joke, Ad M., Helma, Gerda, Henk, Jackie, Bianca, Ad de H. en Hanny. 

Liesbeth heeft afgelopen maandag het gereedschapshok opgeruimd; dankjewel Liesbeth! Dit maakt echt verschil. Ook Jackie verdient een aparte vermelding. Zij leegt elke week de prullenmanden in de tuin en sorteert de inhoud ook nog op papier en plastic. Goed bezig, Jackie! Ook goed bezig was Henk. Hij had pruimentaart gebakken, heel smakelijk! We zaten bij de koffie op een niet geveegd terras, want Ton was er vandaag niet en dat merk je dan direct! Wat is er gedaan: de geraniums zijn gekortwiekt, veel uitgebloeide bloemen (o.a. van de daglelies) verwijderd, grasrandjes geknipt, paden geveegd, onkruid gewied, zelfs onder de banken, enz. De haagwinde steekt weer de kop op; dat wordt priegelen om het te verwijderen.
De tuin ligt er prachtig bij. De vlinderstruiken staan bijna allemaal in volle bloei mét vlinders, bijen en hommels erop. Ook in de rode persicaria’s zoemt het volop. De koeienogen zijn alweer grotendeels uitgebloeid helaas, maar de agapantussen in de kuipen zijn nu op hun mooist. Gerda heeft een paar struikjes helenium terug geplant die door Josje thuis vertroeteld waren, omdat ze er erg armetierig bij stonden. De struik abelia die vorig jaar geplant is, doet het prima en gaat bloeien. Al met al kunnen we erg tevreden zijn over ons werk. Kom ook (weer) meedoen op 29 juli of 4, 12, 18 en 26 augustus.

 

 
zaterdag 15 juli:

Vanochtend was er gelukkig geen tropenrooster, want je moet dan eerder je bed uit om te kijken of het wel of niet zo is. Ondanks het toch een beetje benauwde weer waren er toch weer 17 vrijwilligers in vol ornaat aanwezig. Te weten: Jackie - Liesbeth - Hanny - Henk van de koffie - Ton - Albert - Loeki - Nel - Joke - Joop - Cor - Ditte - Helma - Gerda - Lucie - en mijn buurvrouw Julia v.d. Boske - voor nieuwkomer Abdulia uit Syrië. Julia is een goede buurvrouw van ons, zij kwam laatst met een verzoek over haar buurman Abdulia, al 8 jaar in Nederland en onlangs een huis gekregen in de Cronjelaan in Zeist. Een boer uit Syrië, gek op tuinieren, wat ook goed te zien is aan zijn zeer opgeknapte tuin op het nieuwe adres. Het leren van Nederlands op school gaat hem slecht af en Julia dacht, hij tuiniert graag en dat onder de  mensen zodat hij niet alleen zijn hobby kan uitvoeren maar tevens   Nederlands leert tussen onze mensen. Dus na een gesprek met mij, vanmorgen beiden opgetogen naar de Dieptetuin. Waar Abdulia direct met Helma aan het werk ging. Via een app. op je telefoon kun je Nederlands vertalen in het Arabisch. Lucie, Julia en Jackie kende deze hulp al en in het begin zal Julia via deze app. Abdulia van het een en ander op de hoogte brengen. Omdat Abdulia vrijdags in Utrecht naar school gaat zal het voorlopig alleen op zaterdag zijn. Julia is ervan overtuigd dat hij onder de mensen, en zeker die in onze club, sneller Nederlands zal leren dan op school. De toekomst zal het leren en Abdulia zit vol energie dus dat komt goed.
Ja dan onze tuin zelf. Er waren allerlei vrijwilligers aan het werk in de tuin zelf. Planten werden geknipt i.v.m. de tweede bloei. Ook de vaste ploeg in de berceau was ijverig aan het werk om het groen tussen de steentjes, kiezels en wat dies meer zij te verwijderen. Albert heeft de graskanten weer mooi afgestoken ook niet het minste werk natuurlijk. Jackie heeft heel veel gieters naar de bloeiende bloemen gebracht en opende 's morgens de tuin en heeft hem ook weer gesloten neem ik aan. Loeki heeft Henk gedeeltelijk geholpen bij het zetten en opruimen van de koffie, ondanks haar opgelopen wondjes in haar gezicht, door het 's nachts vallen in de badkamer voordat ze naar het toilet kon gaan. Henk was happy in de keuken, hij bracht koffie, thee en lekkernijen op de mooi opgestelde tafels. Zoals bekend is heeft Henk tevens een programma op Slotstad TV en dan met zijn hobby voetbal. Nu het voetbal stilligt, heeft hij verzoek aan ons of wij iemand kennen die voor de TV een verhaal over hockey kan vertellen. Mocht er iemand onder jullie een dergelijke hockeykenner, man of vrouw om het even, kennen, dan zou hij graag voorafgaande een gesprek met hem of haar willen hebben om uiteindelijk het verhaal in kwestie op Slotstad TV te doen plaatsvinden. Melden zou ik willen zeggen!!!! met dank voor jullie moeite.

Lucie en Jackie hebben afgelopen maandag voor het eerst hun werk gedaan met de 6 demente mensen en hun twee begeleiders. Eerst aan de koffie alvorens met werken te beginnen. Na het werk hebben zij een lunch verorbert en ondertussen veel over hun goed gedane tuinwerk gesproken. Om 13.30 uur werd de Dieptetuin verlaten. De dementie ploeg bestond uit 4 mannen en 2 vrouwen en de begeleiders uit 1 man en 1 vrouw en alles verliep prima. Mochten er onder ons mensen zijn die op een dergelijke maandag mee willen doen met het opzetten en begeleiden van het werk, dan kun je Lucie of Jackie hiervan op de hoogte stellen. Iedere deelnemer wordt zeer op prijs gesteld. Tot slot hoorden wij van Gerda dat het met Josje redelijk goed gaat en zij wel blij is weer thuis te verkeren.
Dit was het verslag van vandaag, mooi weer, niet te warm, met een hele degelijke ploeg aan het werk.
vrijdag 7 juli:

Het tropenrooster voor vandaag overviel ons zodanig dat Jackie met haar ontbijt in de hand het hek open kwam maken om 8.30 uur. Daarna druppelden toch nog 9 vrijwilligers binnen: Albert, Bianca, Cor, Helma (foto’s), Ad M, Joke, Nel, Ton en Janneke (verslag). De storm van afgelopen woensdag heeft gelukkig geen schade veroorzaakt en we konden gewoon weer aan de slag met het opruimen van onkruid en uitgebloeid/verdord spul. Albert knipte de randjes van het gras waarbij Bianca hem hielp met opruimen. Cor verdween voor lange tijd in de berceau en Helma maakte zich behalve met het maken van foto’s ook nuttig met het opzetten van de tafels. Jackie, Ad M, Joke, Ton en Janneke deden hun best om wat werk over te laten voor de mensen van de Stichting Naburen die vanaf maandagochtend ook aan de slag gaan in de Dieptetuin. Als er nog specifieke taken blijven liggen die zij kunnen doen, die graag doorgeven aan Jackie of Maarten. Aan de gezellige koffietafel die door Nel werd verzorgd kwamen allerlei verhalen en herinneringen boven. Helma bleek ook op dezelfde school te hebben gezeten als ondergetekende. Zoals misschien bekend is Josje weer thuis en zij gaat de goede kant op. Een voorspoedig herstel! De volgende twee werkochtenden zijn op 15 en 21 juli. 

 


 

 
 zaterdag 1 juli:

Wat een keurig nieuw dakje zit er boven het terras van de Kate! Donderdag hebben Maarten, Cor en Ad de H. de nieuwe platen er op gelegd. Goed werk mannen! Het was nogal druilerig weer vandaag; fijn voor de tuin, maar niet zo fijn om in te werken. Toch waren er 15 vrijwilligers aanwezig, t.w. Lucie, Ad M., Ad de H., Barbara, Henk M., Maarten (foto’s), Joop, Ton, Cor, Janneke, Ditte, Loeki, Hanny (verslag), Joyce, Jackie en 3 dames. Deze 3 dames werden rondgeleid door Jackie. Ze kwamen kijken of de Dieptetuin geschikt is voor begeleide dagbesteding. Joop heeft nu alle keitjes rond de vijver opnieuw gelegd; wat een klus! Hulde voor deze man! Verder is er veel onkruid gewied; er werd gesnoeid en geknipt: de steeds terugkerende werkzaamheden. Afgelopen maandag waren hier 2 dames van de Open Tuinencommissie om te beoordelen of de Dieptetuin in “hun” boekje mag komen. Wij wachten in spanning….. Intussen werken wij ook in juli vrolijk verder, en wel op 7, 15, 21 en 29 juli. Tot ziens!
 
 
vrijdag 23 juni: 

Ondanks de voorspelde hitte en het vroege begin, waren er op deze mooie ochtend toch weer 17 vrijwilligers aanwezig. Te weten: Maarten, Barbara, Jackie, Gerda, Henk, Ad I, Ad II, Nel, Hanny, Margreet, Bianca, Joop, Ton, Cor, Ditte, Liesbeth en Joke.
Natuurlijk werd er weer met veel inzet gewerkt, Maarten was de taxushaag naast de valk aan het snoeien en hij heeft van de week ook nog het hele plastic dak van de Kate verwijderd. Jackie was ook heel ijverig met vooral water geven. Barbara en Margreet waren aan de ingang bezig met het fatsoeneren van de beplanting, zag er weer mooi uit, toen ik naar huis ging. Ad I heeft de mesthoop verplaatst en deed dat zo goed dat moeder roodborstje met haar jong steeds naar hem kwam kijken. Wie doet hem dat na?
Ad II, Nel en Hanny hebben elders in de tuin vele wilde aardbeien verwijderd en de keienrand gefatsoeneerd en ook het onkruid ter plaatse verwijderd. Voor het naar huis gaan heeft Hanny haar geheime deurtje nog even op slot gedaan en niet iedereen weet waar dit deurtje zich bevindt, ik zou zeggen houden zo. Bianca, sportief gekleed, Joke als altijd stil en op de achtergrond maar laat haar maar schuiven, en Liesbeth waren druk in de tuin bezig terwijl Liesbeth in de plantenverzameling ook nog enkele bloempotten met Hanny samen heeft verzorgd en weer netjes heeft gemaakt.
Ook Joop was weer aanwezig, werkte prima ondanks zijn dunne huid en hij heeft ons uitgelegd, dat hij zeer gevoelig is voor blauwe plekken, dus gaan wij sparen voor een dunne blauwe overall voor hem ter bescherming. Gerda was, ondanks haar huiselijke muizenplaag, vroeg aanwezig en drukdoende met van alles. Ja dan Ditte en Cor, als steeds bezig met hun klus in de Berceaus, waar het gras welig tiert maar wekelijks minder wordt door hun onuitputtelijke inzet. Tot slot heeft Ton zoals steeds in en om de Kate de boel weer aangeveegd en de rozenstruik aan het achterhek van twee grote gieters met water voorzien een klus die hij samen met Joyce wekelijks doet. Henk, die `s morgens vroeg al elders aan de gang was geweest had weer een voortreffelijke koffie geserveerd, er was cake en andere kleine lekkernijen eveneens aanwezig. Ga zo door Henk !!
Tot slot nog een melding van Maarten dat er op dinsdag 4 juli, 23 dames van het Zeister Vrouwenkoor om 19.30 uur een optreden in de tuin zullen verzorgen, dat iedereen gratis kan bezoeken. 

Ondanks het warme weer werd er weer gezellig aan de tafels gesproken, de sfeer was uitstekend en dat ondanks het weggehaalde plastic dak van de Kate. De volgende werkdag is op zaterdag 1 juli 2023, tot ziens weer dan.
 

 

zaterdag 17 juni:

Het zonnige en droge weer houdt aan, dus waren we op deze warme werkochtend vooral druk met gieten en sproeien. In de tuin waren we met 15 vrijwilligers aan de slag: Jackie, Gerda, Hanny, Ton, Joke, Albert, Nel, Janneke, Joyce, Maarten, Herma, Else de Wit (vriendin Lucie uit Australië) en Lucie (verslag). Henk zorgde voor de koffie, daarbij geassisteerd door Loeki. Om vijf voor half 11 werd de koffiebel al geluid, want we hadden wat te vieren: Eline, Marie-Claire en Freya, onze drie stagiaires namen afscheid. Joyce had heerlijke taart gebakken en Jackie sprak het drietal met waarderende woorden toe: wat was het fijn dat ze hun 20 uur maatschappelijke stage bij ons in de Dieptetuin wilden doen en zo hard hebben gewerkt in maart, april en mei! Ze kregen alle drie een heel leuke ingelijste foto (met het drietal erop) van ons cadeau, een mooie herinnering aan hun werk in de Dieptetuin!
Meta en Henny kwamen koffie drinken en het was zo gezellig dat Loeki om 11.05 ons eraan moest helpen herinneren dat het een 'werkochtend' was!
Er werd niet alleen gesproeid (Herma heeft een aantal borders met slap staande planten echt kletsnat gesproeid!) maar ook knipten we uitgebloeide bloemen weg, bonden we overhangende bloemstengels op, wiedden we onkruid, vooral heel rigoureus achter de Kate en knapten Joyce en Ton ons terras daar op. Janneke en Gerda plantten 4 skimmia's (ons geschonken door Welkoop).
Ook namen we de tijd om prachtig bloeiende planten te bewonderen:
- de schitterende geel bloeiende santolina met grijs wit blad boven border 2, prachtig overhangend over de muur;
- de crèmekleurige, zachtgele phlomis of etagebloem of brandkruid met daarachter de rode daglelies;
- daarvoor de helgele gecultiveerde teunisbloem;
- schuin daarachter de daglelies, de calamagrostis, een heel mooie hoge grassoort.
Kom ervan genieten en kom naar de volgende werkochtend op vrijdag 23 juni.
Tot ziens in de Dieptetuin!

 vrijdag 9 juni:

Vanmorgen was het al vroeg warm, in tegenstelling tot de voorgaande zonnige dagen, desalniettemin zijn er weer een veertiental vrijwilligers komen opdagen: Gerda, Hanny, Ton, Joke, Henk vdB en Henk M, Albert, Nel, Bianca, Ad l en Ad ll, Ditte, Cor en Janneke. De tuin lag er wel héél mooi bij: vooral de bloeiende geraniums en prikneusjes vielen op, er werden weer planten van de Welkoop in de borders gezet, twee gebroken hartjes - dit ging helaas ten koste van een oude Carex. Een babyvarentje werd verplaatst naar de varentuin naast het plantenasiel, dat goed voorzien leek. Naast alle bloei was ook het een en ander alweer uitgebloeid zoals de rododendrons en de alliums, de hortensia’s daarentegen staan juist in knop, ja zo gaan die dingen. Bij de koffie, weer vakkundig gezet door Henk M, trakteerde Ton, onze terrasverzorger, op heerlijke appelkoek ter gelegenheid van zijn 60-jarige huwelijk afgelopen week. Een memorabel feit waarvoor hij een koninklijke brief ontving. De fontein kreeg volop aandacht van twee gemeentewerkers, waarvan eentje zich zelfs in lieslaarzen hees om zich te water te begeven. We hopen maar dat het een en ander goed afloopt. De volgende werkochtend is op zaterdag 17 juni en de dag daaraan voorafgaand vindt de vriendenraadpleging plaats. 


zaterdag 3 juni:

Na het uitstapje naar de Kraaybekerhof van vorige week (voeding voor lichaam, ziel en geest) was er op deze prachtige, zonnige werkochtend veel werk te doen in de Dieptetuin. Ondanks de droogte was er het nodige onkruid te wieden en de ajuga reptans repte zich voort en moest niet alleen een halt worden toegeroepen, maar allerlei planten moesten we van deze mooie, blauw bloeiende bodembedekker bevrijden. Ook de haagwinde (pispotjes) zag z'n kans schoon en moest verwijderd worden.
Met 11 vrijwilligers waren we aan het werk: Ditte, Gerda, Jackie, Josje, Albert, Joop, Janneke, Lucie (verslag) en Joyce. Nel en Loeki zorgden voor de koffie met heerlijke stroopwafels en roomboterkoekjes. Henny kwam langs op haar scootmobiel en we konden gezellig bijpraten. Dick, onze voorzitter, informeerde bij de koffie, wie van ons op vrijdag 16 juni acte de presence zal geven bij de vriendenraadpleging. Wil je je aanmelden als je dat nog niet hebt gedaan?
Na de koffie snoeide Joyce de taxus van Loeki die teveel overhing bij de berceau trap, zodat de nieuwe clematis weer volop kans heeft om te groeien en te bloeien. Jackie was deze ochtend bezig bij de entree. Ze gaf de nieuw aangeplante boompjes heel veel water en plantte roze petunia's (van Welkoop uit ons plantenasiel) die ze thuis had vertroeteld, in de stenen potten. Lucie plantte twee verschillende soorten lavendel (ook van Welkoop) in border 2.
Met de mooi afgestoken gazonranden (Joop en Albert) lag de Dieptetuin er weer bij als een plaatje!
Wil je ook komen werken of koffie drinken? De volgende werkochtend is op vrijdag 9 juni. 


 
 vrijdag 26 mei: uitstapje 'Kraaybeekerhof' Driebergen

Terwijl een paar trouwhartige vrienden (Hanny en Nel) zich op het bewateren van de nieuwe plantjes in de Dieptetuin stortten en op het verwijderen van uitgebloeide scylla’s, ging een groepje op de fiets en met de auto spiraalsgewijs op zoek naar ons binnenste (of onze pit), en dat kon in de moestuin van Kraaybeekerhof in Driebergen. 

Deelnemers aan deze buitenactiviteit waren Loeki, Gerda, Helma, Ad M, Albert, Joke, Maarten, Barbara en Janneke. Net zoals de muren van de Dieptetuin voor een verstilling zorgen, deden de enorme bomen rondom deze uitgebreide groente-, kruiden- en (wilde) bloementuin hetzelfde. Er staan groenten om zelf te oogsten of te kopen, ook halfvergeten groenten zoals de Pastinaak, die zelfs als bloem te ‘gebruiken’ is. Je kunt er dus ook een bloemenplukabonnement nemen. De bijtjes zoemden in een heuse bijentuin en het was heerlijk koffiedrinken met iets lekkers erbij. Het fijne was ook het dolce far niente en het genieten van het heerlijke weer op deze wasdag voor het gebit, zoals men memoreerde, op de valreep voor Pinksteren. 

Een heel bijzondere haast zweverige werkochtend, de volgende is zaterdag 3 juni, maar dan steken we de handen weer uit de mouwen.


 

 

  

 

 

 
zaterdag 20 mei:

Het was een drukke week in de tuin. Dinsdagmiddag kwamen 10 dames van tuinclub de Phloxen uit Driebergen voor een rondleiding. Ze waren vol lof over de tuin: complimenten te over. Woensdagochtend was de bruiloft van Andrea en Cecil: een kleine, intieme plechtigheid onder een stralende zon. Vrijdag waren er t.v. opnames van het RTL programma Lekker Leven en dan het onderdeel Buitenkijkers. 7 vrijwilligers waren een extra ochtend gekomen om invulling te geven en ik (Hanny) verzorgde het verhaal. (foto 1 en 2). De uitzending duurt nog even: september of oktober werd gezegd…
En dan vandaag de werkochtend op alweer een prachtige dag. Maar liefst 20 vrijwilligers zaten gezellig kwebbelend bij Henk aan de koffie: Janneke, Ad M., Liesbeth, Maarten (foto’s), Nel, Yvonne, Kees, Albert, Joyce, Helma, Joke , Josje, Gerda, Henk M., Ad de H., Loes, Barbara, Mieke, Margreet en Hanny (verslag). In mei is er altijd veel te doen: er waren heel veel nieuwe plantjes om in de grond te zetten. Daar waren veel vrijwilligers druk mee. Josje en Gerda gaven de aanwijzingen. De planten groeien hard, maar het onkruid dus ook! Wieden was ook een belangrijke bezigheid vandaag, net als grasjes verwijderen uit de paden en de berceaus, een terugkerend monnikenwerk. Er bloeit veel: de heerlijk geurende Azalea Mollis is al bijna uitgebloeid, maar de rododendrons beginnen juist volop. De Choisya’s zijn net witte wolken. Blauwe Amsonia, roze Persicaria, blauwe regen, witte regen, ruit, akeleien en niet te vergeten de Calycanthus met z’n bijzondere roodbruine bloemetjes (zie foto 9). De kuipplanten zijn terug uit de winterstalling. Sommige zien er nogal armetierig uit; die hebben wat extra water en aandacht nodig. Vind je het ook fijn om planten extra aandacht te geven? Kom dan naar één van onze volgende werkochtenden: 26 mei of 3, 9, 17 en 23 juni. 
  

vrijdag 12 mei:
Hedenmorgen was het ondanks de voorspelde berichten fijn weer om te werken, de zon scheen, en er waren 14 vrienden aanwezig om dit werk dan ook te doen. D.w.z. 7 vriendinnen en 7 vrienden, hoe kienen wij dit uit? Ditte, Liesbeth, Josje, Mieke, Joke, Nel, en last but not least, Barbara met een mooi bruin Frans kleurtje. Kees, Maarten, Ton, Cor, Henk, Albert en Ad II, waren van de mannenkant aanwezig.
Gewerkt werd er ook en hoe. Kees en Albert maakten de borderkant weer grasvrij en dat is geen gemakkelijk werk. Nadien hebben zij beiden nog tussen de planten gewerkt. Maarten en Mieke waren buiten de Dieptetuin aan het hek aan het werk, dit om het overtollige takkengroeisel weg te halen, na gedane arbeid hebben ze ook nog in de tuin gewerkt. Ditte, Liesbeth en Cor op hun knieën in de Berceau aan de open kant om het gras tussen de kiezels weg te halen, ook hier gold geen makkelijk werk en je moet er de juiste instelling voor hebben, bravo vrienden. Henk was na het ophalen van een zak met zand van 25 kilo naar de vijver waar hij het zand tussen de schoongemaakte bolle stenen deponeerde en netjes inbracht, prima Henk.
Ad II, Josje, en Joke, werkten tussen de planten en hebben het onkruid, en niet zo weinig dus, verwijderd - het is werk dat je altijd direct terugvindt in de tuin en dus voor de Dieptetuin erg belangrijk. Ton heeft weer enigszins geveegd, koffietafels neergezet, stoelen, na overleg met Barbara uit de Kate zelf, neergezet en ook weer alles teruggebracht en op zijn plaats gezet.
Ja dan was er vandaag voor de koffie niemand minder dan onze Nel, de koffie met de koeken van Barbara smaakten heerlijk. Wel had Nel het een beetje moeilijk met het vaststellen van wat er nu in de staande kannen zat, was het water? was het thee? of was het koffie?. Maar gelukkig zijn wij eruit gekomen en hebben gezellig zitten praten en er werd weer veel gelachen ook.
Maarten vertelde nog dat er was gevraagd om een proclamatiebord, en of prikbord. Nu dat is er nu en wel op de voorstaand linker binnenkant van het raambeschermingsluik van de Kate, ziet er goed uit dus prikken maar. Ook werd er door Ditte super gezocht naar dat ronde mooie geschilderde houten naamplaatje waarop de tekst staat dat het plantenasiel geopend is. Van buitenaf heeft zij hierop hulp gekregen en met succes overigens.
Al met al een gezellige en goede werkdag met de juiste stemming en hopelijk komen de uitgeleende zwarte stoelen, aan Lucie, weer snel terug, nu was het even zoeken om te kunnen buiten zitten.zaterdag 6 mei:

Wat een prachtig weer was het op deze werkochtend, dat was echt genieten na de kletsnatte Bevrijdingsdag! Gelukkig maar, want 's middags vond het huwelijk plaats van Erica Jansen en Suraime Japngie uit Soest, waarvoor de hele ochtend de voorbereidingen in volle gang waren. Niet alleen de borders, maar de hele tuin moest er piekfijn uitzien: de berceaus met de trappen, de grasranden van het gazon, de stenen rondom de vijver, de muurtjes bij de entree en de ruimte rondom de Kate. De geluidstechniek moest aangekoppeld en getest, de stoelen, de statafels, de rode loper, enz. enz. alles moest worden klaargezet voor de huwelijksceremonie. Twee halve bogen werden met grassen en bloemen gedecoreerd en opgesteld voor de berceaus door bedrijf Pampaskoning.
We werkten met 20 mensen deze ochtend: Henk van de Beld met kleinkinderen Lena en Loef Ypenburg, Jackie, Hanny, Loes, onze drie stagiaires Eline, Freya en Marie-Claire, Liesbeth, Ad Monshouwer, Ton, Josje, Albert, Joop, Nel, Janneke, Lucie (verslag). Joyce snoeide met een super snoeischaar de overhangende vuurdoorn achter de Kate en bond hem op met stevig touw; een waar huzarenstukje!
Henk Martens zorgde voor koffie en thee en trakteerde ons op een zelfgemaakt perenhapje! Freya trakteerde op heerlijke chocolaatjes want ze was jarig (werd 14 jaar en kwam toch naar de werkochtend, wat een ijver!). We zongen haar toe en genoten van de koffiepauze.
Lucie vertelde over het Internationaal Lied Festival Zeist dat vrijdag 12 mei van start gaat om 16.15 uur met een jeugdconcert op de Markt en duurt tot en met zondag 21 mei. De prachtige concerten en openbare masterclasses zijn in de kerk van de Evangelische Broedergemeente (kaartjes en plaatsreservering ilfz.nl).
Ook Olaf Kop was aanwezig om te kijken hoe het met de twee bijenkasten ging. Beide kasten voelden bovenop licht warm aan: de bijen zijn aan het werk. In de ene kast was al een extra honingkamer geplaatst, zodat de bijen meer ruimte hebben om te werken en niet gaan zwermen. De tweede kast zou 's middags opengemaakt en bekeken worden door Loes en Gerard, om te zien of daar ook een honingkamer bij moet.
's Middags om 14.00 uur zorgde Hanny voor een glad verlopende huwelijksceremonie, waarna Eline, Freya en Marie-Claire hapjes en drankjes serveerden.
Wil je meewerken in mei en zien hoe alles groeit en in bloei komt? Dat kan op de volgende werkochtenden: vrijdag 12 mei, zaterdag 20 mei of vrijdag 26 mei.
vrijdag 28 april:

Na een zonnige koningsdag, was het vandaag vooral een sombere dag, niet alleen door het trieste weer maar ook door de begrafenis vanmiddag van Jan Kuipers, één van de omwonenden van de Dieptetuin. De Marche funèbre klonk bij voorbaat al.

Tijdens de ochtend waren er 12 mensen aan het werk, waaronder de twee stagiaires Eline en Marie-Claire. Verder waren daar Bianca, Liesbeth, Jackie, Joop, Joke, Josje, Helma (foto’s), Janneke (verslag), Hanny en Henk M. Laatstgenoemde wilde iedereen wel een warme knuffel geven bij de koffie omdat zijn goede vriend Jan ‘uit de tijd is gevallen’ en wij er nog wel zijn. Hij wilde daar even aandacht aan besteden en serveerde daarom (-)zoenen, waarvan hij ook een foto maakte. 

Als het zulk somber weer is vallen juist de gele voorjaarsbloemen op, zelfs het bescheiden bloeiende Epimedium bij de ingang en elders in de tuin. Helma nam echter de ingenieuze paardenbloem-verwijderaar ter hand en ontdeed het gazon van die daar ongewenste geelbloeiers. Verder zag ik de wijnruit en de blauwe regen op het punt van openbloeien staan. De lente is echt in aantocht, ondanks alles. Hopelijk ziet het er zaterdag 6 mei allemaal wat beter uit, want dan is de volgende werkochtend.
 zaterdag 22 april:

Eén week was ik niet geweest en wat is de tuin groen geworden intussen! Bij de ingang bloeit de hondstand: een prachtbloemetje ondanks z’n rare naam. 

16 mensen genoten van het lekkere weer én werkten in onze mooie tuin: Joyce, Barbara (koffie), Joop, Ad M., Ton, Albert, Helma, Josje, Freya, Eline, Liesbeth, Joke, Janneke, Kees, Maarten (foto’s), en Hanny (verslag).

Een speciale vermelding is er voor Joop: hij is bezig om de steentjes/keitjes rondom de vijver opnieuw te leggen, omdat er zoveel onkruid tussen groeit en dat is er op een andere manier niet tussenuit te krijgen. Goed bezig Joop en dat is vast niet in één werkochtend klaar! Helma deed de boomspiegels, Freya en Eline hebben de ramen gelapt van de Kate; dat was heel goed werk! En ook Kees verdient een pluim: bij gebrek aan gemeentetuinmannen is hij bezig om aan de straatkant de perken te fatsoeneren en dat is heel goed gelukt. Zo krijgen mensen direct een goede indruk als ze bij de Dieptetuin komen. De anderen waren volop aan de slag met alle terugkerende werkzaamheden, zoals onkruid wieden, planten uitdunnen en terugplaatsen, vegen en opruimen. Tijdens de koffie, deze keer gezet door Barbara, schoof Henny ook nog even aan. Er ging een kaart rond voor Loeki. Haar man Jan is afgelopen woensdag overleden. Hij is jarenlang een actieve vrijwilliger geweest in de Dieptetuin. We wensen je heel veel sterkte Loeki met dit enorme verlies.

Overal in de tuin komen de scylla’s in bloei: roze, blauw en wit en de ribes bloeit ook prachtig. De randen van de vijver zitten vol met kikkervisjes, oftewel: de lente barst nu echt los! Wil je dat van dichtbij meemaken, kom dan naar een van de volgende werkochtenden: 28 april of 6,12, 20 en 26 mei.

  

 

vrijdag 14 april:

Toen ik vanmorgen arriveerde in de Dieptetuin was Maarten al bezig met de versiering van de Kate aan de buitenkant. Wat bleek? Henny is vandaag 90 jaar geworden en zou met een versnapering bij de koffie dit heugelijk feit in onze tuin komen vieren. Tijdens de koffie werden aan de 16 vrijwilligers door Ad I een kopie met tekst aangeboden, en die tekst was gebaseerd op de verjaardag van Henny alsmede zorgde Ad I zelf voor de tekst van het lied en de  begeleiding met zijn beroemde accordeon. Zoals altijd werd er keurig en mooi meegezongen door iedereen en Henny zat trots in haar karretje te luisteren en genoot van deze gebeurternis. 

Vandaag waren er met het mooie weer, hoewel enkele vrijwilligers na het lange zitten met het koffiedrinken klaagden over de koude aldaar, toch 16 vrienden aanwezig, te weten: Henny, Janneke, Mieke, Barbara, Albert, Ditte, Josje, Maarten, Joke, Nel zorgde prima voor de koffie, Bianca een nieuwe vrijwilligerster, Ad I, Ad II, Cor, Ton en Henk.
Er werd door iedereen weer prima en goed gewerkt en ik zag o.a. Cor en Henk op hun knieën in de Berceau aan het werk. Ditte en Mieke drukdoende aan de vijver. Janneke, Josje, Albert, Barbara, Bianca, Ad II, Joke in de tuin zelf bezig met het bekende onderhoud. Maarten, Ad I en Ton deden hun werk rondom de Kate.

Ook werden wij allen, door ]osje, tijdens de koffie getrakteerd op een prachtig boekwerk over de Botanische Tuinen in Utrecht alsmede een vrijkaart voor een bezoek aan deze tuin. Hartelijk dank Josje en de moeite die je ervoor hebt moeten getroosten. Omdat niet alle vrijwilligers vandaag aanwezig waren heeft Josje eveneens gezorgd voor nog 18 boeken en toegangskaarten, die in overleg, uit de Kate kunnen worden meegenomen. Al met al een zonnige dag, prima stemming, een cadeau op de koop toe. We zien elkaar weer op zaterdag 22 april, tot dan.

zaterdag 8 april:

Het werd op deze ‘stille zaterdag’ voor Pasen nog een drukke bedoening: 20 mensen traden aan om te werken in een heerlijk zonnige Dieptetuin! Ditte en Cor, waarvan de eerste doende was in de struikjes bij de vijver en de tweede als stratenmaker, Gerda, Joop, Albert, Barbara, die alvast voor Paashaas speelde, Jackie, die de stagiaires Marie-Claire en Freya aan het werk zette, Hanny, Henk M. die voor heerlijke koffie met cake zorgde, Helma, Joke, die vorige week afdroop omdat er bijna niemand was, Kees, die in een echte overall de buitenboel aan de voorkant opschoonde, Ad M., Maarten, die voor de foto’s zorgde, Josje, Joyce, die met een enorme snoeischaar het achterpad aanpakte, Janneke, die het verslag schrijft en last but not least het feestvarken Nel, die op stroopwafels trakteerde omdat ze jarig was geweest. Zij werd alsnog uitgebreid en hartelijk toegezongen. Iedereen deed wat hij of zij nuttig dan wel leuk vond om te doen, en waarvan het resultaat weer goed te zien was, al moet je daarvoor soms wel in de borders boven de muren kijken, bijvoorbeeld onder de wat doorgeschoten maar prachtig bloeiende forsythia. Hanny herinnerde ons er juist aan dat het plantenasiel weer open is of daar kwam een echtpaar op de fiets wat vergeet-me-nietjes brengen, duurzamer kan eigenlijk niet. De volgende werkochtend is op 14 april, niet vergeten!  

zaterdag 25 maart:

Het is nog niet echt lente: veel wind en meerdere buitjes; alleen de temperatuur viel wel mee. Toch waren er weer 16 vrijwilligers actief vanochtend, t.w. Ton, Albert, Eline, Freya, Henk vd B, Liesbeth, Kees, Joyce, Henk M, Maarten (foto’s), Jackie, Janneke, Gerda, Barbara, Helma en Hanny (verslag). 

De voornaamste werkzaamheden waren schoonmaken en opruimen, maar ook het “echte” tuinwerk kwam aan bod, zoals het snoeien van de vlinderstruiken en de rozen en het (ver)planten van meerdere boompjes. De banken werden gesopt door Eline, Freya en Jackie; goed werk dames! (foto 2) We zagen dat de kikkers/padden weer wakker worden (foto 4). Loes en Henny kwamen op de koffie en daar hadden ze groot gelijk in, want die was weer lekker gezet door Henk M. met heerlijke soesjes erbij (foto 5). Van het dak van de Kate aan de achterkant en in de plantenasielhoek achter de Kate hebben we wel 4 kruiwagens met eikels en eikenblaadjes verwijderd! (foto8) Hier en daar kleurt de tuin geel en blauw; geel van de forsythia (foto 10) en de narcissen en blauw van de sneeuwroem.

De laatste werkochtend van maart is vrijdag 31 maart. Zet ook in je agenda: zaterdag 15 april, want dan is de vriendenraadpleging.

vrijdag 17 maart:  

Mocht je de volgende keer, en dat is op 25 maart, denken bij het betreden van de boventuin: Hé, hier is iets veranderd! Dat klopt, er zijn ex-kerstboompjes van de Welkoop bijgeplant en de Skimmia bij de afrit is weggehaald.                                    Niet alleen boven, maar ook down under is er vandaag weer werk verricht door de vrijwilligers: Bianca (een nieuwe kracht!), Liesbeth, Gerda, Hanny, Josje, Helma (foto’s), Mieke, Hannie, Nel, Jackie en Janneke (verslag); Ton en Henk M waren actief bij de Kate, Cor bij de berceaus, Albert kweekte spierballen op het randje van het nog ongemaaide gras, Ad M deed borderwerk, Joop kon dat ook weer doen. Ditte kwam nog even langs, met boorspullen. Nadat alle borders vorige week van compost zijn voorzien, konden we nu aan de slag met het steeds terugkerende (ver)planten, wieden, ontmossen, snoeien, harken, opruimen en afvoeren. Dat de zon weer scheen zorgde onder andere voor mooi openstaande krokusjes, scilla’s en aangename werkomstandigheden: getuige Cor in poloshirt richting de steeds hoger wordende berg bij de achterpoort… Het resultaat van al dat werk werd bekeken en bewonderd door een wandelgroep bestaande uit bewoners van Park Rodichem, die wel vaker langskomt en daar doen we het allemaal voor. Tot een volgende keer! 

 

zaterdag 11 maart: eerste werkochtend met NL Doet

De eerste werkochtend van het seizoen en wat voor één! We werden verwelkomd in een besneeuwde Dieptetuin; dat hebben we nog nooit meegemaakt. Vergeleken met gisteren boften we enorm. Gisteren leek het wel herfst met storm en regen. De sneeuw belemmerde wel de werkzaamheden, want sommige gedeeltes waren nog té bevroren om te harken.

Toch werd er (natuurlijk) hard gewerkt door heel veel mensen! Om te beginnen onze eigen vrijwilligers: Joyce, Gerda, Nel, Janneke, Cor, Josje, Ad de H., Ad M., Ditte, Helma, Maarten, Liesbeth, Ton, Barbara, Henk vd B., Henk M., Kees, Mieke, Lucie, Hanny. Ook waren er 3 leerlingen van het Christelijk Lyceum voor hun maatschappelijke stage, nl. Marie-Claire, Freya en Eline en dan nog 3 mensen via NL doet: Silke, Maria en Annemiek. En als klap op de vuurpijl was onze voorzitter Dick aanwezig en dat vonden we heel leuk!

Tijdens de koffie zaten we heerlijk in zon. Met koffie, thee, appeltaart en slagroom. Wat een weelde. De extra mensen werden welkom geheten door Maarten. Hij gaf ook uitleg over de uit te rijden compost. Na de koffie ging het dus lekker stinken in de tuin, want de kruiwagens met compost werden rondom verspreid. Er ontstonden zelfs kruiwagen-files. Bloeit er al wat? De bolletjes doen hun best, maar zaten nu onder de sneeuw verstopt. Sommige struiken beginnen uit te lopen, maar veel is er nog niet te zien. Joke kwam op de koffie; fijn dat het goed met je gaat, Joke! En na de koffie kwamen Margreet en Gerard nog hun steentje bijdragen. Aan het eind van deze werkochtend zag de tuin er heel anders uit en was de hoop afval bij het achterhek enorm! Goed gewerkt allemaal! De volgende werkochtenden zijn: 17, 25 en 31 maart en 8, 14, 22 en 28 april.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
vrijdag, 24 februari: Inloopkoffie met burgemeester Janssen

In een zeer gemoedelijke sfeer vond vanochtend de laatse inloop-koffie van deze winter plaats. Henk Martens had voor deze 'nieuws-tafel' naast de aanwezige vrijwilligers - Jackie, Ad l, Ad ll, Albert, Janneke, Nel, Kees, Hannie, Barbara, Hanny, Meta, Gerda, Liesbeth, Maarten - ook burgemeester Janssen uitgenodigd om over Zeist in zijn algemeenheid van gedachten te wisselen en over een aantal specifieke zaken in het bijzonder. De burgemeester werd door discussieleider Henk zodanig op zijn gemak gesteld dat deze uitvoerig uitweidde over zijn eigen gezinssituatie en over het tuinieren in eigen tuin tesamen met zijn partner. 

Als trotse burgemeester belichtte hij uiteraard de vele positieve aspecten van het leven in Zeist: centrale ligging, bosrijke omgeving, dorpse sfeer, stedelijke allure, ruime keuze qua scholen, sportverenigingen, culturele voorzieningen etc. Allemaal aspecten die Zeist ook zeker aantrekkelijk maken voor jonge gezinnen, terwijl velen van ons nou juist dachten dat Zeist vooral bekend staat als grijze gemeente. Als voorbeeld van zo'n nieuwkomer had Koos zijn communicatie-adviseur Dionne meegenomen, die recentelijk met haar jonge gezin Utrecht verruilde voor Zeist.

Natuurlijk kwam ook het schier onoplosbare dilemma van wel of niet een autovrije Slotlaan ter sprake; ook deze discussie leverde tijdens deze koffieochtend geen eenduidige oplossing op. 

Tot slot bedankte de burgemeester nogmaals voor de leuke uitnodiging en voor de vele plantjes, die onze vrijwilliers voor hem hadden meegebracht, een origineel idee van Henk, die zich deze ochtend ontpopte tot een strenge doch ontspannen discussieleider. Hulde voor Henk (en Hanny op de achtergond). 

Let op: op zaterdag 11 maart beginnen we weer in de tuin, waarbij we versterking kunnen verwachten van wat extra handjes via NL Doet.  


vrijdag 10 februari: Inloopkoffie 'Natuurlijk tuinieren' door Arnold.

Vanochtend presenteerde vrijwilliger Arnold verschillende onderwerpen rond duurzaam tuinieren met filmpjes over Bloemen, Natuurgebieden, en over Natuurlijk Tuinieren. Het laatste filmpje was niet alleen heel leerzaam, maar bracht ook een levendige discussie op gang over het beheer van heide- en bosterreinen. Mede naar aanleiding van recente werkzaamheden in de Zeister bossen, waarbij een flinke strook aan de bosrand fors wordt uitgedund op initiatief van het Utrechts Landschap. 

Door zijn jarenlange ervaring als hovenier kon Arnold ons heel handige tips en adviezen geven over natuurlijk tuinbeheer. Al met al, een interessante ochtend waarbij we zelfs nog even hebben meegezongen met de ondersteunende muziek bij de prachtige filmbeelden !!


 

zondag 5 februari: Gluren in de Kate druk bezocht !

In het kader van het nationaal podiumevenement 'Gluren bij de Buren' hadden ook wij onze Kate opengesteld voor een muzikaal optreden, en wel voor het duo Broos, met veel gezellig meezing-repertoire van het Nederlandse lied, w.o. de Dijk, Herman van Veen, Ramses Shaffy etc.

Onder de ruim 20 bezoekers bij elk van de drie optredens bevonden zich uiteraard onze cultureel georiënteerde vrijwilligers Cor, Ditte, Loes, Kees, Henny en onder begeleiding van hun partner: Ton, Albert en Henk. Maarten verzorgde de koffie- en drankenbar. 

vrijdag 27 januari: inloopkoffieochtend

En weer beleefden we zo'n gezellige ochtend met elkaar: Cor, Gerda, Barbara, Nel, Hannie, Janneke, Hennie, Ad l, Hanny, Ad ll, Ditte, Joop, Liesbeth, Helma, Maarten en Henk M, onze Pub Quiz Master. Vijf teams van 3 personen streden om de prijzen in deze uitdagende quiz met vragen uit gevarieerde categorieën zoals films, pretparken, Zeist, bloemen, sport etc. Enfin, met een beetje geluk vulden de verschillende personen binnen elk team elkaar goed aan. Het wordt nog een spannend weekend, want Henk verwacht de uitslag van deze lange quiz (80 vragen) niet eerder gereed te hebben dan in de loop van volgende week. Na een welgemeend applaus voor Henk gingen we weer uit elkaar.

De eerstvolgend inloopkoffie is vrijdag 10 februari. Dan zal voorzitter Dick ons introduceren in de wereld van de filosofie. Spannend!!vrijdag 13 januari: inloopkoffieochend

Wat is dat toch weer gezellig, zo lekker samen zingen. En dat alles in goede banen geleid door onze onovertroffen Ad op zijn imposante accordeon. Naast alle bekende meezingers kwamen dit keer alle (ex-)Haarlemmers, alle (ex-)Amsterdammers en (ex-)Rotterdammers aan hun trekken door de typische en meeslepende liederen uit deze steden. Onder het genot van koffie, cake en koek werd er al een beetje gezinspeeld op een eigen Dieptetuin-koor. Allemaal leuk en aardig, maar misschien moeten we het toch maar bij onze core-business houden: lekker werken in de tuin!


 E-mailen
Bellen
Info